Menu

kocham bento

bento lunch w mojej wersji

Temari sushi

bentomonia

Sushi z duszoną pieczarą, młodym szpinakiem, rukolą, prażonym sezamem, ogórkiem i granatem, plastrem koktajla, ostrą papryczką i "gotowanym" szczypiorkiem.... na każdej kulce obowiązkowo wasabi, obsypka z sezamu i czarnuszki, w butli chowa się sos sojowy... Dodatek to jogurt z chia z wodą różaną :)

bm416

Komentarze (3)

Dodaj komentarz
  • panna_malwinna

    Temari zawsze wyglądają pięknie i apetycznie. Jakiej firmy wasabi używasz? Jakoś nie po drodze mi z kupną pastą, albo źle trafiam.

  • bentomonia

    Kupuję proszek.... S&B Foods, ale jest trochę gorzki, wasabi w susharniach zawsze smakuje lepiej...

  • panna_malwinna

    Będę musiała poszukać czegoś sensownego. Bo sam smak wasabi uwielbiam. Szczególnie nori z wasabi i solą. Ostre i uzależniające.

© kocham bento
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci